Kategoriler
Mutfağınız İçin Kaliteli Bıçak Nasıl Seçilir?

Mutfağınız İçin Kaliteli Bıçak Nasıl Seçilir?

17.04.2017
Kaliteli mutfak bıçağı seçimi konusunda bu konumuzu inceleyebilirsiniz.

Mutfağınız İçin Kaliteli Bıçak Nasıl Seçilir?

Bıçaklar mutfaklarımızın vazgeçilmez aksesuarıdır. Çoğu zaman gözümüze güzel gelen bıçak yemeklerimize lezzet vermeyebilir ya da yeterince keskin işlev görmeyebilir. Çünkü tüm bıçaklar aynı değildir ve aynı özelliklere sahip değildir. Mesela mutfakta kullanacağımız bir bıçak dayanıklı güçlü olup, elimizde de sağlam durmalıdır. Eğer kaliteli bir bıçak edinmek istiyorsanız işte izlemeniz gereken adımlar.

İlk olarak, bıçak almadan önce mutfağınızda ihtiyacınız olacak bıçak türünü göz önünde bulundurun. Mutfak bıçakları çok çeşitli şekilde işinizi görebilir ve çok çeşitli olup birden fazla ebatta bulunabilir. Önemli olan hangi bıçağın ne amaçla kullanıldığını bilmektir. Örneğin işe çok amaçlı bir yardımcı bıçak edinerek başlayabilirsiniz. Bu bıçaklar mutfakta başyardımcınız olabilir. Daha sonraki adım ise, bir bıçağı satın almadan önce mutlaka elinizde tutun. Eğer elinizde kolayca kavrayabiliyorsanız ya da elinize uygun olduğunu düşünüyorsanız onu satın alın. Diğer önemli husus, bıçakta nerede ve ne kadar çelik bulunduğudur. Özellikle bıçağın birleşme ya da kaynak kısmına bakın. Çünkü bu kısım bıçağın zayıf noktasıdır ve zayıf bıçakların birleşme noktasında bükülme ya da kırılma olasılıkları daha fazladır. Bıçağın ağırlığını hissedin. Hafif bir bıçak hassaslık ve hız için iyidir öte yandan ağır bir bıçak daha çok dikkat ve zaman gerektirir. Fakat eğer sert gıdalar için düşünüyorsanız ağır bıçaklar sizin için kaçınılmaz olacaktır. Bir sonraki püf nokta olarak, kesme kenarının genişliğine bakın. Kesici kenar uçtan uca olacak şekilde uzanmalıdır. Bıçak alırken belki de eliniz bir şekilde markalara gidecek ama markalara değil de kaliteye odaklanın. Bu adımlara göre seçtiğiniz bir bıçağı, mutfağınızda doğru ve iyi şekilde muhafaza etmek de önemli bir noktadır. Saklamak için bir bıçak bloğu rulosu ya da bez çantası olabilir. Son olarak bıçaklarınız için iyi alışveriş yapın. İnternette gördüğünüz iyi fiyattaki bıçaklar ucuz olsa da kaliteden yoksun olabilir.

Eğer gerçekten mutfağınızda kaliteye de yer vermek istiyorsanız işte size altın tavsiyeler. Unutmayın, bıçaklar, iyi bir takımın uzun yıllar sürebileceği bir yatırım olduğundan kaliteli bir bıçak yemek pişirmeyi çok daha kolay ve keyifli hale getirmenin en iyi yoludur.