Kategoriler
Doğada Kullanılan Bıçaklar Nelerdir

Doğada Kullanılan Bıçaklar Nelerdir

17.04.2017
Doğada kullanılan bıçaklar nelerdir.Merak edenler modellerimize göz atabilirler.

Doğada Kullanılan Bıçaklar

İnsanoğlu var olduğundan bu yana en temel ve ilk icatlardan biri bıçaklardır. Doğada hayatta kalmak için kullanılan bıçaklar, hayatta kalmak için nihai el aletidir. Doğada hangi aktivite olursa olsun yanımızda bulunması gereken ilk şey bir bıçaktır. Bıçak denilince akla genelde av gelse de bu algı doğru değildir. Doğada yürürken bile başınıza herhangi bir kazada size yardımcı olabilecek en basit alet bir bıçaktır. Doğada kullanılan bıçaklar amacına ve hizmetine göre farklılık gösterip üçe ayrılırlar. Bunlar; av bıçakları, outdoor bıçaklar ve bushcraft (survival) bıçaklardır.

Av bıçakları, adından da tahmin edilebileceği gibi avlanırken ve avlandıktan sonra hayvanın derisini yüzmede, derisini kolaylıkla sıyırmada kullanılan büyük ve son derece keskin bıçaklardır. Outdoor bıçaklar; dağcılık, kampçılık, dağ yürüyüşü gibi doğa faaliyetlerinde kullanılan taşınması kolay küçük ama sağlam bıçaklardır. Herhangi bir kaza durumunda kolaylıkla iş görürler. Bushcraft (survival) bıçaklar ise, doğa faaliyetlerinde akla gelebilecek her türlü işte kullanılabilecek sağlam dayanıklı ve keskin bıçaklardır. Bu bıçakların temel ve ortak özellikleri doğada kullanıldıkları için kolay bilenebilir türde bıçaklar olmasıdır. Buna ek olarak diğer önemli bir hususta doğada yarı yolda kalmamak için bıçağın sağlamlığı ve dayanıklılığıdır.

Bıçak, insanoğlu için doğadaki en temel ve en büyük yardımcıdır çünkü ellerimiz yardımıyla yapmayacağımız işleri bıçakla çok rahatlıkla yapabildiğimiz için bugün günümüz teknolojisi ne kadar ilerlese de bıçağın hayatımızdaki yeri ve önemi değişmemiştir.