Kategoriler
Bıçak Modelleri İnsanlığa Yararlı Bir Buluş mu Merak Edenler

Bıçak Modelleri İnsanlığa Yararlı Bir Buluş mu Merak Edenler

17.04.2017
Bıçak modelleri konusunda bilinmesi gerekenler nelerdir.

Bıçak Modelleri İnsanlığa Yararlı Bir Buluş mu?

İnsanoğlu en eski çağlardan beri avlayıcılık yapmıştır. Avını avlamak için bir kenarı keskin olan silahı icat etmiştir. Av bıçakları insanoğlunun karnını doyurmasına büyük yardımcı olmuştur. Günümüze kadar gelen bu alet geçmiş dönemlerde farklı şekilleriyle kullanılarak savaşlar kazanılmış ülkeler fethedilmiştir. Türklerin savaşlarda kullandığı silah sert iken Hindularda ise daha farklı versiyonuyla kullanılmıştır.

Bıçak Modelleri Ve Kesici Aletler

Yakın tarihimizde ise gerek Batı Anadolu da Efelerin dostu gerek Doğu Anadolu da Ağaların yanından ayırmadığı çakı velhasıl bıçak her daim elimizin altındadır. Küçüklüğümden beri izlediğimiz Amerikan Rambo filmleriyle özdeşleşen kasatura ise genellikle dağlarımızda vatanımızı koruyan askerlerimizin yol arkadaşıdır. Mutfakta yemek yaparken ilk başvurduğumuz bu gereç yardımıyla yiyecekleri doğrar pişiririz. Şehirde, köyde, tatil yerinde, ormanda doğayla baş başa kalırken yada evde elimizin uzandığı en güzel icatlardan biridir bıçak. Ev kazalarında özellikle çocuklarımızın ellerinin kesilmesine neden olan bıçağı çocukların ulaşabildikleri yerlerden uzak tutmalıyız. Dalgınken elimizi kesebiliyoruz. Bunun en güzel örneği Hz. Yusuf’un yardımcı olarak çalıştığı evde verilen partide kadınların Hz. Yusuf’u gördüğünde dalarak portakal kesmesi gerekirken ellerini ile doğraması.

Günümüzde; bıçak çeşitlerinden biri olan kılıç Eskrim adıyla özel müsabakalar düzenlenerek spor dalı halini almıştır. Ülkemizde Trabzon, Denizli, Bursa gibi belli başlı yerlerde üretimi yapılmaktadır. Bıçak ve kesici aletleri günün her anı kullanmaktayız ve bıçak gibi kesici aletler her an hayatımızın içindedir.